Polițiștii din Suceava investighează un caz de înșelăciune în domeniul ridesharing, în care un șofer a fost păcălit să schimbe 500 de euro cu o hârtie imprimată. Incidentul, care a avut loc pe 10 noiembrie 2024, a dus la deschiderea unui dosar penal pentru infracțiunea de înșelăciune. Avertizările autorităților subliniază riscurile asociate cu schimburile de bani în astfel de situații.
Pe scurt:
- Polițiștii din Suceava investighează un caz de înșelăciune în care un șofer de ridesharing a fost păcălit
- Incidentul a avut loc pe 10 noiembrie 2024, când șoferul a fost abordat de un bărbat care a solicitat o cursă
- Șoferul a fost înșelat să schimbe 500 de euro cu o hârtie imprimată, pierzând aproape 2500 de lei
- Un dosar penal a fost deschis pentru infracțiunea de înșelăciune
Polițiștii din Suceava avertizează asupra unei metode de înșelăciune
Polițiștii suceveni au semnalat o nouă metodă de înșelăciune, după ce un șofer de ridesharing a fost păcălit să schimbe 500 de euro cu o hârtie imprimată. Incidentul a avut loc în noaptea de 10 noiembrie 2024, în jurul orei 02:00, în municipiul Suceava.
Conform informațiilor furnizate de Inspectoratul de Poliție Județean Suceava, bărbatul, care își desfășura activitatea ca șofer de ridesharing, a lăsat un client în apropierea unei săli de jocuri. La scurt timp, un alt bărbat s-a apropiat de autoturismul său și i-a solicitat insistent o cursă. Acceptând solicitarea, șoferul l-a transportat pe necunoscut la o adresă din Suceava, unde acesta a cerut suma de 350 lei, invocând o urgență și promițând că va aduce o sumă de bani în euro pe care o va schimba și va restitui.
După ce a primit banii, bărbatul a coborât din mașină, cerându-i șoferului să-l aștepte, dar s-a îndepărtat într-o direcție necunoscută. Ulterior, s-a întors, solicitând o nouă cursă, de data aceasta sub pretextul că dorește să schimbe bani la o casă de schimb valutar pentru a plăti contravaloarea cursei.
Polițiștii au precizat că șoferul a fost de acord să schimbe banii. Crezând că bărbatul necunoscut avea 500 de euro, șoferul a retras 1600 lei de la un bancomat. La întoarcerea la autoturism, a oferit suma de bani, iar bărbatul i-a pus în portofel o bancnotă de 500 euro, fără ca șoferul să verifice autenticitatea acesteia. Pe 11 noiembrie 2024, șoferul a realizat că bancnota primită era, de fapt, o hârtie imprimată.
Rămas fără aproape 2500 de lei, bărbatul a mers la Poliție pentru a depune o plângere, iar în urma acestui incident a fost deschis un dosar penal pentru infracțiunea de înșelăciune.
Sursa originală a acestui articol este https://adevarul.ro/stiri-interne/societate/politistii-atrag-atentia-asupra-unei-noi-metode-de-2402219.html